Aminokiseline su organski molekuli koji predstavljaju osnovne gradivne elemente proteina, a samim tim i mišića u ljudskom telu. U organizam se unose putem hrane, najčešće mesa, ili ih organizam sam produkuje. Postoje aminokiseline koje organizam ne može da stvori, ukupno ih ima devet i one se moraju unositi putem hrane. Skup analiza pokazuje status prisustva aminokiselina u organizmu.
Alanin | Alanin | 4500 - 4500 | ||
Asparagin | Asparagin | 4500 - 4500 | ||
Fenilalanin | Fenilalanin | 3420 - 3420 | ||
Fosfoetanolamin | Fosfoetanolamin | 4500 - 4500 | ||
Homogentizinska kiselina | Homogentizinska kiselina | 4770 - 4770 | ||
Karnitin | Karnitin | 1725 - 11250 | ||
Serin | Serin | 4500 - 4500 | ||
Tirozin | Tirozin | 3150 - 3150 | ||
Treonin | Treonin | 4500 - 4500 | ||
Tripsin | Tripsin | 1176 - 5310 | ||
Triptaza | Triptaza | 3420 - 3420 | ||
Triptofan | Triptofan | 4590 - 4590 |